Sinani : Kemi ulur shpenzimet për dreka e darka zyrtare

 
SINANI ME DREJTORT E KAMENICESKamenicë - (RADIO 24) - Në takimin e sotëm të kryetarit të komunës Begzad Sinani me drejtorët komunal u diskutua rreth punës një vjetore të Komunës.
"Unë kam marrë raportin për këtë vit ku kam parë zvogëlime të mëdha sa i përket drekave zyrtare dhe ato janë ulur në 57% duke i përfshirë takimet e festave zyrtare që janë si : Dita e Çlirimit të komunës, përvjetori i pavarësisë së Kosovës etj. Ne do të mundohemi që bashkërisht në vitin e ardhshëm të bëjmë edhe me pak shpenzime për dreka zyrtare", ka thënë ai.

Read more...

Sinani dhe Haliti kthehen nga vizita në Bullgari

sinani bullgariKamenicë - (RADIO 24) - Kryetari i Kamenicës Begzad Sinani dhe ai i Vitisë Sokol Haliti janë kthyer nga vizita studimore në Bullgari. Kjo vizitë u realizua me iniciativë të Asociacionit të Komunave të Kosovës në bashkëpunim me Asociacionin e Komunave të Bullgarisë prej datës 07-10 dhjetor 2014.
Qëllimi i vizitës ka qenë shkëmbimi i përvojave me asociacionin e Bullgarisë sa i përket zhvillimeve rreth pushtetit lokal në Republikën e Bullgarisë, situatës financiere në pushtetin lokal, qasja e lobimit dhe avokimit të Asociacionit të Bullgarisë. 

Read more...

Matoshi: KFOR-i mbetet partner i rëndësishëm për Kamenicën

kfori me matoshinKamenicë - (RADIO 24) - Problemi i vijës kufitare në Karaqevë mbetet shqetësim për Komunën dhe KFOR-in. KFOR-i është shumë i interesuar për Karaqevën, ne ishim atje javën e kaluar dhe do të jemi edhe në të ardhmen në mënyrë që banorët të ndihen më të sigurt tha Togeri Miller. Nënkryetari Matoshi ka kërkuar që deri në zgjidhjen përfundimtare të këtij problemi xhandarmëria serbe të përmbahet nga patrullimet në rrugën kryesore. Ne jemi të sigurt se ata po hyjnë në pjesën e brendshme të Kosovës dhe kjo paraqet shqetësim për banorët dhe për komunën. Ne jemi të sigurt se ajo pjesë është territor i Kosovës dhe presim që kjo të zgjidhet sa më parë tha nënkryetari Matoshi.

Read more...

PO 'MYKET' XHIPI

gjipiKamenicë - (RADIO 24) - Kryetari i Kamenices, Begzad Sinani, nuk ka arritur ta përmbush një premtim publik, shitjen e xhipit "Hyundai" të blerë nga paraardhësi i tij, Shaip Surdulli. 
Në muajin prill, Komuna kishte hapur ankand publik për shitjen e kësaj veture, por nuk kishte asnjë ofertë të vetme. Xhipi ishte blerë 38 mijë e 700 euro, ndërsa cmimi minimal për shitje i ishte vënë 14 mijë e 800. 

Read more...

Pushteti aktual po e shpenzon paranë publike për luksin e pushtetarëve

jeeton biqkaj 02.03.14Kamenicë - (RADIO 24) - LDK-ja në Kamenicë vlerëson se Qeverisja Komunale e udhëhequr nga Begzad Sinani edhe pas afër një viti nuk ka dëshmuar se së paku janë të interesuar e le më të punojnë për të mirën e qytetarëve.
“Deri tash janë asfaltuar vetëm 4-5 rrugica nëpër fshatra. Këtë vit nuk janë realizuar asnjë prej premtimeve të kësaj qeverie e as që pritet t`i realizojnë. Kemi vetëm fillimin e disa projekteve siç janë kinse rregullimi i fushës sportive në lagjen “Malësia”, pastaj të një parku në Topanicë dhe në qendër të qytetit, por nuk është bërë asgjë më shumë përveç heqjes së një sasie dheu sa për të mashtruar se kinse po punojmë diçka” thotë Biqkaj nga LDK-ja.

Read more...

DËGJONE RADIO 24 LIVE